Ο James Stuart Blackton (1875-1941) ήταν Αμερικανός παραγωγός ταινιών και ένας από τους πρώτους που χρησιμοποίησαν την τεχνική του stop motion animation, τεχνική κατά την οποία η κάμερα σταματάει, γίνεται μια μικρή αλλαγή και η λήψη ξεκινάει πάλι. Αν και είχε προηγηθεί ο Γάλλος κινηματογραφιστής Melies, ο Blackton θεωρείται σήμερα ο πατέρας του animation. Θα δεις εδώ το πρώτο φιλμ που χρησιμοποιεί αυτή την τεχνική. Είναι το Enchanted Drawing (Μαγικό Σχέδιο) του 1900. Στο φιλμ αυτό ο Blackton σχεδιάζει ένα πρόσωπο, ένα ποτήρι και ένα μπουκάλι κρασί. Στη συνέχεια φαίνεται να αποσπά από την σχεδιαστική επιφάνεια το μπουκάλι και το ποτήρι σαν πραγματικά αντικείμενα.
Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
4 σχόλια:
πως αποσπα το ποτηρι και το καπελο απο τον πινακα? ααα μηπως ζωγραφιζει μια εικονα με ποτηρι και αντιστοιχα με καπελο και μια χωρισ και στη θεση τουσ βαζει ενα αληθινο ποτηρι\καπελο?
επισησ εχω μια να προσθεσω οτι στην τεχνολογια εκανα μια εργασια με για την λειτουργια του κινηματογραφου που στηριζεται στην ικανοτητα του οφθαλμουνα διατηρει την οπτικη εντυπωση και μετα απο τη εξαφανιση του φωτεινου αντικειμενου για μικρο χρονικο διαστημα απο 1\12 μεχρι 1\20 του δευτερολεπτου. συνεπωσ εαν κατα τη διαρκεια ενοσ δευτερολεπτου προβαλουμε σε οθονη εναν ορισμενο αριθμο διαδοχικων εικονων απο 12 μεχρι 24 8α εχουμε την εντυπωση οτι βλεπουμε μια συνεχη προβολη. νομιζω οτι αυτα εχουν καποια σχεση με το animation.
Ακριβώς έτσι γίνεται Loll: Ζωγραφίζει το ποτήρι και το μπουκάλι. Κάνει μια λήψη. Τα σβήνει και κρατώντας τα πραγματικά αντικείμενα πραγματοποιεί μια δεύτερη λήψη.
Αυτά που αναφέρεις για το οπτικό αίσθημα που διαρκεί για μικρό χρονικό διάστημα μετά από ένα οπτικό ερέθισμα και το οπόίο εκμεταλευόμαστε στα animation και στον κινηματογράφο, τα είχαμε πει στην τάξη στην εισαγωγή που είχαμε κάνει. Φαντάζομαι ότι θα απουσίαζες. Η ιδιότητα αυτή του αμφιβληστροειδή να διατηρεί "ζωντανή" την εικόνα για 1/20 του δευτερολέπτου λέγεται μεταίσθημα ή μετείκασμα.
πρεπει να ελειπα. παντωσ εχω βρει και αλλεσ ενδιαφερουσεσ πληροφοριεσ πανω στη λειτουργια του κινηματογραφου αλλα και του animation. επισης παρατηρησα τισ προαλλεσ που εβλεπα μια παιδικη ταινια που ελεγε pixar animation studio. δεν το ειχα παρατηρησει πιο πριν ,δεν το ηξερα κιολας.
Την εργασία σου πρέπει να μας την παρουσιάσεις! Στη διάθεσή σου εάν χρειαστείς βοήθεια. Για την Pixar κάνει εργασία η Λύδα.
Δημοσίευση σχολίου